Hoe je geld te beheren als je geen idee hebt hoeveel je verspilt

Financieel beheer

Vraagt u zich wel eens af of financieel beheer een goed idee is om aan te beginnen?? Hoeveel u realistisch gezien elke maand kunt uitgeven aan uitgaven, en hoeveel u moet begroten voor uw toekomstige behoeften? Als u net als veel Amerikanen bent, leidt deze zorg vaak tot te veel uitgeven. Uit een recente studie blijkt dat één op de vijf Amerikanen op zijn minst wat te veel geld in kas heeft. De regering meldt dat de meeste Amerikanen meer hebben dan het bedrag dat ze beschikbaar hebben. Wanneer dat teveel aan geld wordt uitgegeven, is dat niet gemakkelijk te beheren. Daarom is het hebben van een reservefonds zo belangrijk. Het hebben van een reservefonds helpt u uw geld te beheren wanneer het voelt alsof er niet genoeg is om rond te gaan. En laten we eerlijk zijn – de meesten van ons hebben niet genoeg geld om aan alles uit te geven! Dus hoe weten we wanneer het zinvoller is om ons spaargeld te gebruiken om te sparen of om geld uit te geven? Laten we eens kijken wat een reservefonds doet en hoe jij ook zo’n leuke kleine spaarrekening kunt creëren.

Wat is een reservefonds?

Een reservefonds is een geld-OVatie rekening. Het is vergelijkbaar met een spaarrekening, maar het is niet bedoeld om als primaire bron van inkomsten te worden gebruikt. In plaats daarvan is het bedoeld als buffer tegen volatiele financiële omstandigheden. Wanneer u een bedrag in een reservefonds stort, financiert u het zo dat wanneer toekomstige belastingen en verzekeringspremies opkomen, het bedrag groter is dan of gelijk is aan het bedrag dat u in het fonds beschikbaar hebt. Wanneer u geld aan het fonds onttrekt, onttrekt u onmiddellijk hetzelfde bedrag als wanneer u er geld in had gestort. Dit betekent dat u weliswaar de mogelijkheid hebt om dit jaar meer geld te sparen, maar dat u in feite geld aan het fonds onttrekt om toekomstige rekeningen en belastingen te betalen.

Hoe kunt u uw geld beheren als u geen idee hebt hoeveel u verspilt?

Dit is een van de belangrijkste vragen die u zichzelf kunt stellen. Hier leest u wat een reservefonds is, waarom u er een zou moeten hebben en hoe u het moet beheren. De algemene regel is dat u genoeg geld op uw pensioenrekening moet hebben om grote uitgaven te dekken, zoals uw medische rekening en belastingen. Als je geen idee hebt hoeveel je elke maand uitgeeft, kun je overwegen om een budget op te stellen met een percentage dat inschat hoeveel je zou moeten sparen om je doel te bereiken. Wanneer u een overschot op uw pensioenrekening heeft, kunt u dit gebruiken als buffer tegen volatiele financiële omstandigheden. Wanneer u een tekort op uw pensioenrekening heeft, kunt u het gebruiken als een bron van inkomsten om stijgende kosten te helpen dekken.

Waarom is het belangrijk om een reservefonds te hebben?

De belangrijkste reden waarom u een reservefonds zou moeten hebben, is om uw belastingrekening te helpen verlagen. Als u spaart voor uw toekomst, moet u een plan B hebben voor het geval het misgaat. Het hebben van een reservefonds om op terug te vallen in het geval dat uw primaire bron van inkomsten niet genoeg is om uw rekeningen te dekken, kan uw belastingrekening verlagen. Als het gaat om uw pensioensparen, is het hebben van een reservefonds om veel verschillende redenen een goed idee. Hoewel u uiteindelijk uw geld zult moeten uitgeven aan zaken als uw pensioeninkomen, zal het hebben van een overschot op uw rekening u helpen om op terug te vallen als er dingen misgaan. Nu, er zijn veel verschillende soorten fondsen die een buffer vormen tussen u en uw belastingen. U kunt ze allemaal vinden onder de brede noemer “restfondsen”.

Wat zijn de verschillende soorten restfondsen?

Er zijn veel verschillende soorten aandelen- en vastrentende fondsen die een buffer vormen tegen volatiele financiële omstandigheden. Er zijn ook enkele groeifondsen die een impuls geven wanneer dat nodig is, maar die niet bedoeld zijn voor dagelijkse uitgaven. Dit zijn de soorten fondsen die u op veel websites van pensioenrekeningenadviseurs zult vinden. Een van de meest populaire soorten aandelenfondsen is het dividendfonds. Dividendfondsen zijn goed voor mensen met een laag inkomensniveau of die nooit een baan hebben gehad. Ze zorgen voor een boost wanneer dat nodig is, en ze stellen u in staat om een spaarrekening te hebben met lage maandelijkse kosten.

Tips om uw geld te beheren als u geen idee hebt hoeveel u uitgeeft

Als u bent zoals veel Amerikanen, hebt u de gewoonte om te proberen uw jaarlijkse budgetlimiet te overschrijden door grotere betalingen te doen. Dit kan leiden tot overbesteding. Misschien hebt u zelfs geprobeerd om kleinere betalingen te doen om dit te vermijden. Als u een budget gebruikt, zal het u helpen om onder budget te blijven. Wanneer u uw budget als een muurkalender gebruikt, hoeft u alleen het totale bedrag te betalen wanneer u uw doel bereikt. Wanneer u het als een budget gebruikt, zult u zien hoeveel u maandelijks of jaarlijks moet sparen.

Conclusie

Het is belangrijk om te onthouden dat als het gaat om het beheren van je geld, er niemand echt te haten is. Het is allemaal vrij veel intern. De enigen die zich slecht zouden moeten voelen, zijn degenen die niet genoeg geld te besteden hebben. De beste bescherming die je kunt hebben is een budget. Als je moeite hebt om te beslissen hoe je je geld uitgeeft, kan een budget een geweldige manier zijn om een gezond budget te creëren. Uiteindelijk komt het allemaal neer op gezond verstand. We hebben allemaal de neiging om te veel uit te geven als we geen idee hebben hoeveel we uitgeven. Als je een plan B en C hebt, hoef je je geen zorgen te maken. U zult genoeg geld in uw pensioenfonds hebben om alles op te vangen als het zover komt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.