5 manieren om uw kantoor schoner te maken: 6 eenvoudige tips om de klus te klaren

Vergeet het essentiële niet.

Met al het verbeterpotentieel in uw kantoor is het makkelijk om u alleen op het schoonmaken te richten en de basis te vergeten. Zorg voor een ruime voorraad papier en pennen, en zorg dat die makkelijk bereikbaar zijn. Bewaar een grote doos achter in uw kast of onder uw bureau, klaar om uw ongewenste kantoorspullen in te bewaren. Dit kan van alles zijn, van oude kabels en snoeren tot oude studieboeken en schriften. Als u alles opruimt, ziet uw kantoor er niet alleen schoner uit, maar komt er ook meer ruimte vrij in uw opslagruimte.

Investeer in een stofzuiger en dweil.

Misschien heb je al een centraal stofzuigsysteem, maar de kans is groot dat je er niet alles uithaalt wat erin zit. Zorg ervoor dat uw tapijten er als nieuw uitzien door ze regelmatig te stofzuigen en te dweilen – vooral als u in een Kantoor schoonmaak amsterdam werkt met een hardhouten of tegelvloer. Verder kunt u investeren in een centraal stofzuigsysteem. Als uw huidige systeem kapot of versleten is, kunt u misschien beter een nieuw stofzuigsysteem kopen; er zijn veel verschillende stofzuigers online te koop.

 

Kantoor schoonmaak amsterdam

 

Schrob, schrob, schrob!

Hier is een tip die misschien een beetje extreem lijkt, maar geloof ons – het werkt. Als u een centraal stofzuigsysteem heeft, begin dan met het stofzuigen van uw tapijten één keer per week – en stop niet! Dit zorgt er niet alleen voor dat uw tapijten er als nieuw uitzien, maar het bespaart u ook een hoop tijd. Het is geen geheim dat het reinigen van tapijten een van de meest tijdrovende aspecten is van het hebben van een kantoor. U kunt uzelf een hoop tijd besparen door te investeren in een centraal stofzuigsysteem.

Verander je werkroutine.

Als u het grootste deel van de dag achter uw bureau zit, raakt u gemakkelijk in een sleur. Neem om de paar weken de tijd om uw bureau op te ruimen, te organiseren en te reorganiseren. U kunt uw bureau opruimen door extra papier, notitieboekjes en andere onnodige zaken te verwijderen. U kunt uw werkplek ook organiseren door specifieke items in gelabelde lades of bakken te plaatsen. Dit lijkt misschien een eenvoudige taak, maar het is bewezen dat mensen efficiënter werken wanneer ze terugkomen op hun bureau. U zult verbaasd zijn hoeveel schoner en gemakkelijker uw bureau aanvoelt als u klaar bent.

Afval niet, wil niet.

Deze tip kan een enorme impact hebben op de netheid van uw kantoor. Neem aan het eind van elke dag al je afval en papier mee naar je auto of je fiets en neem het mee naar huis. Dit klinkt misschien extreem, maar er zitten meerdere voordelen aan. Ten eerste voorkomt het dat uw auto vol komt te liggen met afval en andere dingen die u niet nodig heeft. Ten tweede, het houdt u uit de overvolle afvalverwijderingssystemen die veel kantoren gebruiken. En ten slotte vermindert het uw impact op het milieu.

Zet dingen terug waar ze horen.

De kans is groot dat u op een bepaald moment uw computer of andere kantoorapparatuur op het werk hebt laten liggen. Dat kan zijn omdat u bent vergeten het mee naar huis te nemen, of omdat u overdag gewoon niet genoeg tijd had om uw werk af te maken. Maar als u uw apparatuur op het werk laat liggen, neemt het niet alleen ruimte in beslag, maar ontstaat er ook rommel. Ruim deze gewoonte op – en wat is een betere manier dan uw spullen terug te zetten waar ze horen. Zo ziet uw kantoor er niet alleen beter uit, maar wordt het ook een stuk functioneler.

Final word.

Nu zoveel mensen moeite hebben om tijd te vinden om hun huis schoon te maken, is het makkelijk te begrijpen hoe het schoonmaken van je kantoor een onmogelijke taak kan lijken. Maar maak u geen zorgen! Met een beetje moeite kunt u uw kantoorruimte schoonmaken en er een veel efficiëntere en aangenamere plek van maken om te werken. Met deze zes eenvoudige tips maakt u uw kantoor schoon en maakt u optimaal gebruik van uw schoonmaakmiddelen – en vergeet ook niet te stofzuigen en te dweilen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.